Wednesday, July 29, 2009

Mai Sini Semua Cek Nak Cerita

7:55 PM

ok seriusly tajuk tu x patut jadi title entry tapi patut jadi nama blog anda saja. haha. actually rasa cam rindu plak kat blog jelita ni coz dah berapa hari x bagi die entry baru. teringat2 ayat perli rahim kepada jelita yang rajin update blog but malas tulis case. okla back to the hot story yang bajet je hot. teng teng teng.

di satu malam yang hening di dalam sebuah Myvi berkaler silver. malasla wat ayat skema dah. penat otak nak pikir. jelita n mael d singer di seat belakang (saja xnk cakap fiza ade skali) memulakan rancangan mari mencari menantu. haha. adoyai apsal la wat tajuk rancangan camtu.maka bermulalah sesi forum kite pada malam itu.

Mael: Che'ah, lelaki macam mana yang che'ah suke? (ayat diubah supaya lepas nak masuk rancangan mencari menantu)
Jelita: X kisah la macam mana pun. orang perempuan skang x kisah sangat. (dalam hati mestila nak yang encem cam Jared Padalecki ke. haha)
Jannah: Mestilah nak yang kaya (tetibe si driver menyampuk)
Jelita: haha. (dalam hati cakap betul3)
Mael: berapa hantaran korang nak minta nanti?
Jelita : x kisah la berapa pun. nanti orang ingat nak jual body ke ape plak kan. (adakah jawapan ini cukup diplomatik?)
Mael : agak2nye berapa la paling tinggi?
Jelita: alaa artis pun hantaran 10k je. rilek je. (ayat mengelak nak cakap aku nak 50 k. haha)
Mael: Che'ah nak laki keje ape? nak doktor jugak ke?
Jelita: x kisah la keje ape pun (sila menyampah jawapan ala celebrity ni) tapi doc cam bosan je. hehe.
Mael: okla bape gaji die?
Jelita : x kisah la ( pleasela memang xleh bg jwpn lain agaknye). tapi at least 10k la. haha. gelak kuat2.
Mael: ewah2. cakap x kisah tapi demand jugak. haha. dahtu kena kaya la ni.
Jelita : x kaya pun xpe. x kisah. tapi at least bawak kereta mewah.haha lagi.

Haha. this time memang semua orang gelak kuat ok. Jelita dah x betul!! tahu mesti sume orang cakap cmni.

Mael: keta mewah tu cmne? keta sport suke x?
Jelita: bukan la keta mewah sgt tapi suke keta 4WD. haha. harrier ke, lexus, murano. wah2!!

by this time semua makhluk perosak didalam kereta kecik warna merah eh silap warna silver itu dah x tahan nak gelak lagi mendengar jawapan2 bengong dari jelita.

Jelita: xde la mael. orang perempuan sekarang ni dah x kisah la sume tu. diorang dah boleh cari duit sendiri. diorang nak cari laki yang baek hati, beragama enough la asal x sakitkan hati. (ayat ini sungguh x boleh blah. but man out there take note about this k)
Jannah: betul2. xnak la laki suke sakitkan hati (tetibe si driver menyampuk lagi). hehe.


rancangan akan disambung selepas iklan. terlalu banyak penaja coz rancangan mencari menantu ini sangat menarik sampai xde sambungan dah. haha. sila salahkan fiza kerana telah meletak dadah ape ntah dalam kerepek bawang tu sampai mael n jelita jadi sewel malam itu. haha. ok dah penat gelak sorang cam orang gile. mesti korang x faham kan apa yang jelita gelakkan. lantak korang la.buhbye.

~doa khas untuk mael d singer~




nota kaki: masih terkesan dengan cerita hantu accident bayani semalam. takut beb.



~EVERYBODY KNOWS BUT NOBODY REALLY CARES~

5 Pengkritik Bebas:

yaNi said...

okeh. dah boleh tinggal komen. hahaha. nak cakap timekasih sbb share doa tu. tp i ada sedikit query. malu la nak cakap kat sini. i shall talk to u in person later.

cHe'aHwaKs said...

ok yang...no hal...u pegi x seminar wanita anggun nanti...nanti kite sembang2 ek....

rashiD said...

laki yg x sakitkan ati?
huuuii, mane nk cari tu kak...

xpe2, pasni leh ganti "rancangan oprah",
ganti ngan "rancangan bersama che ah"
keh keh...

cHe'aHwaKs said...

nampak sgt ko pun suke sakitkan hati kan rashid ...kan kan kan....hehe....

nama rancangan ni mari mencari menantu la....mana bleh tukar tajuk....hehehe....

rashiD said...

mane de, aku baik la..

Blog Widget by LinkWithin

~The Prayer~

"Ya Allah, aku berlindung padaMu dari rasa sedih dan gelisah,
Dan aku berlindung padaMu dari sikap pengecut dan bakhil,
Dan aku berlindung padaMu dari cengkaman hutang dan penindasan orang"

~Oath Of A Muslim Doctor~

"I swear by God,the Great,to regard God in carrying out my profession.To protect human life in all stages and under all circumtances,doing my utmost to rescue it from death,malady,pain and anxiety.To keep peoples' dignity,cover their privacies,and look up their secrets.To be,all the way,the instruments of God's mercy,extending my medical care to near and far,virtous and sinner,friend and enemy.To strive in the pursuit of knowledge and harness it for benefit,but not the harm,of Mankind.To revere my teacher,teach my junior,and be brother to members of medical profession.to join in piety and charity.to live my faith in private and in public,avoiding whatever blemishes me in the eyes of God,His apostie and my fellow faithful.And may God be witness to this oath"

~10 Muwasafat Tarbiyah~

~ Aqidah Yang Sejahtera
~ Ibadah Yang Sahih
~ Akhlak Yang Mantap
~ Luas Pengetahuan
~ Sihat Tubuh Badan
~ Mampu Berdikari
~ Melawan Nafsu
~ Sangat Menjaga Masa
~ Tersusun Urusannya
~ Bermanfaat Pada Orang Lain